2019 ITS Washington Annual Conference

Day 1 – Conference Schedule

Date: Locatio		ember 2 versity of Washington HUB Room 145
Start	Duration	Content
8:00 am	1 hour	ITS WA Board Meeting
9:00 am	1 hour	Check-in, Meet and Greet with coffee provided, Conference Welcome at 9:45 am
10:00 am	1.5 hours	Panel 1: Designing for Inclusion and SuccessPanel Presentation (45 minutes)Moderator: Barb ChamberlainPanelist 1: Anna Zivarts, Rooted in Rights, Disability-Led Design PrinciplesPanelist 2: Adiam Emery, Seattle Department of Transportation,Panelist 3: Dongho Chang, Seattle Department of Transportation,Led Group Work Session (25 minutes)Insights and Discussion (20 minutes)
11:30	15 min	Break
11:45 am	1.25 hours	Lunch Presentation Keynote: Ankara to Seattle - A Global Perspective on a Sustainable Transportation Future Celeste Gilman, Deputy Director, WSDOT Regional Transit Coordination Division
1:00 pm	15 min	Break
1:15 pm	1.5 hours	 Panel 2: Performance Measures That Actually Change What We Do Panel Presentation (45 minutes) Moderator: Lisa Ballard, WSDOT Regional Transit Coordination Division Panelist 1: Jeff Pierson, Fehr & Peers, California's Vehicle Miles Traveled Metric Panelist 2: Teresa Tapia, Streetlight Data, How Big Data is Changing How We Measure Travel Behavior Panelist 3: Jason Cambridge, Seattle Department of Transportation: A Modern Approach to Monitoring Transportation Network Performance in Seattle Led Group Work Session (25 minutes) Insights and Discussion (20 minutes)
2:45	15 MIN	Break
3:00 pm	1.5 hours	 Panel 3: Transit is the Future. Is Our System Ready? Panel Presentation (45 minutes) Moderator: William Chow, Sound Transit Panelist 1: Jill MacKay, IBI Group & Meagan Powers, Concord Engineering, ITS for Sound Transit's First BRT Panelist 2: Casey Gifford, King County Metro Transit, Via to Transit Project Panelist 3: Wintana Miller, DKS, TSP in WA, New Partnerships & Technologies Insights and Discussion (30 minutes)
4:30	2.5 hours	Reception - Big Time Brewery